Internetscriptieprijs voor Moritz Müller

Met gepaste trots melden we dat Moritz Müller, research engineer bij SIDN Labs, een Internetscriptieprijs heeft gewonnen. De scriptie die hij schreef over zijn afstudeerproject SIDekICk, wat staat voor SuspIcious DomaIn Classification in the .nl Zone, won in de categorie Internet & Technische Wetenschappen.

SIDekICk

SIDekICk is onderdeel van de continue inspanning van SIDN Labs om nieuwe manieren te vinden om het aantal .nl-domeinnamen dat misbruikt wordt voor malafide praktijken terug te dringen. Het doel van SIDekICk was het ontwikkelen van algoritmen (de zogenaamde 'classifiers') om malafide domeinnamen in de .nl-zone automatisch te detecteren. Hierbij ging het vooral om domeinnamen die gebruikt worden voor phishing. Moritz’ scriptie vind je op de website van SIDN Labs. In augustus 2015 verscheen ook een blog van Moritz over SIDekICk.

Internetscriptieprijs

De Internetscriptieprijzen zijn prijzen voor afstudeerscripties over een internetgerelateerd onderwerp. De prijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. Initiatiefnemers zijn Google, Brinkhof Advocaten, Greenhost en SIDN fonds. De prijs is georganiseerd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Op 15 april 2015 vindt de prijsuitreiking plaats. Er waren prijzen te winnen in vier categorieën: Internet & Economie, Internet & Recht, Internet & Maatschappij- of Geesteswetenschappen en Internet & Technische wetenschappen. De winnaars ontvangen € 2.000,-.

Reacties

Moritz-Muller

Moritz Müller

Research engineer

+31 026 352 55 00

moritz.muller@sidn.nl

Ik doe onderzoek, met behulp van grootschalige internetmetingen, hoe we het DNS nog veiliger en stabieler kunnen maken. Mijn resultaten hebben directe operationele impact binnen en buiten SIDN. Mijn onderzoek is onderdeel van een deeltijd promotietraject bij de Universiteit Twente.

 • maandag 7 mei 2018

  Nieuws

  Iemand heeft de domeinnaam van mijn bedrijf geregistreerd, wat nu?

  Thumb-help

  Eerst registreren, dan inschrijven

  Lees meer
 • donderdag 19 april 2018

  Nieuws

  Online pesten was nog nooit zo makkelijk

  tumbnail+cyberpesten

  Vandaag is de dag tegen (cyber) pesten

  Lees meer
 • maandag 26 maart 2018

  Nieuws

  Veilig verbinden moet voor iedereen toegankelijk worden

  Thumb-free-wifi

  Let’s Connect! biedt een open source VPN-oplossing

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.