SIDN Labs en partners op OneConference 2019

Wij verzorgen samen met partners 3 presentaties

De OneConference in Den Haag is een begrip onder securityexperts. Vandaag, op dinsdag 1 oktober, start de zevende editie van dit internationale congres. SIDN Labs levert samen met haar partners een bijdrage aan 3 presentaties.

DNS-veiligheid en -privacy

Samen met internet.nl, NLnet Labs en PowerDNS draagt Marco Davids op 2 oktober bij aan een parallelsessie over de beveiliging van het DNS. Tijdens de sessie staan ze stil bij het belang van standaarden als DNSSEC, DNS via HTTPS en TLS. SIDN steunt de adoptie van een aantal van deze standaarden via het incentiveprogramma voor .nl-registrars. SIDN Labs doet gericht onderzoek en publiceert statistieken over de adoptie. Bekijk onze statistieken op: stats.sidnlabs.nl.

De Nederlandse anti-DDoS-coalitie

Cristian Hesselman verzorgt op 2 oktober met Jair Santanna van de Universiteit van Twente een sessie over de anti-DDoS-coalitie. Zij vertegenwoordigen de ‘Nederlandse anti-DDoS-coalitie’ (werknaam), waarin 25 Nederlandse infrastructuuroperators (bijv. ISPs, banken, IXPs en verschillende overheden) samenwerken om DDoS-aanvallen beter te bestrijden. In de presentatie gaan ze in op de stand van zaken en de werking van het DDoS-clearinghouse dat de coalitie aan het inrichten is. In de sessie is uitgebreid gelegenheid voor een Q&A met verschillende leden van de coalitie.

Het 2STiC-project

Naast cybersecurity is er tijdens OneConference ook veel aandacht voor onderzoek en innovatie. Een mooi voorbeeld is het 2STiC-project, een onderzoekssamenwerking van de Amsterdam Internet Exchange, NLnet Labs, SURFnet, Technische Universiteit Delft, Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam en SIDN. Victor Reijs en Caspar Schutijser vertellen over open programmeerbare netwerken, waarmee het mogelijk wordt het Internet aan te vullen met nieuwe soorten internetten en om nieuwe toepassingen te bedienen. Het 2STiC-consortium richt een landelijk testnetwerk in om mee te experimenteren. Lees meer over 2STiC.

SIDN is trots op de bijdrage die wij, samen met onze partners, mogen leveren tijdens de OneConference 2019. Meer weten over het event? Kijk op one-conference.nl. Meer weten over de genoemde initiatieven? Neem contact op met de genoemde collega’s van SIDN Labs.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.