SIDN Labs host 13e CENTR R&D Workshop

27 en 28 november komt de werkgroep samen in Leiden

Op 27 en 28 november a.s. komt de CENTR R&D-werkgroep weer bijeen. Op uitnodiging van SIDN Labs is de bijeenkomst dit keer in Nederland, in Leiden om precies te zijn. We vertellen graag wat meer over CENTR en haar werkgroepen.

Over CENTR

CENTR (Council of European National Top-Level Domain Registries) is een vereniging van landen top-level domeinnaambeheerders (ccTLD registries). Het hoofddoel is om leden een forum te bieden voor dialoog en voor samenwerking op het gemeenschappelijke vakgebied. CENTR begon in 1998 en bestaat formeel sinds 1999. Het heeft een Europese focus, maar leden komen van over de hele wereld.

Leden kunnen op verschillende manieren aansluiten; als ‘full member’, ‘associate member’ of ‘observer’, afhankelijk van hun aard en de instemming die CENTR verleend. Full members zijn Europese ccTLD registries. Associate members zijn andere (top-level) domeinnaam-registries, bijvoorbeeld city-TLD’s. De overige categorie, de observers zijn bijvoorbeeld  onderzoeksinstellingen zoals NLnetLabs of DNS-OARC, maar ook ICANN en ISOC. Er zijn 55 full members, 9 associate members en 13 aangesloten observer-leden.

Binnen CENTR zijn 6 werkgroepen actief, met elk hun eigen focus en specialisatie. Dat zijn de:

 • Administratieve werkgroep

 • Juridische werkgroep

 • Marketing werkgroep

 • Technische werkgroep

 • Security werkgroep

 • Research & Development werkgroep.

Werkgroepen ontmoeten elkaar op regelmatige basis. En SIDN Labs is met name betrokken bij de ‘R&D’ werkgroep.

CENTR R&D Workshop gehost door SIDN Labs

Deze week komt de R&D-werkgroep op onze uitnodiging bijeen in het City Resort hotel in Leiden voor een tweedaagse workshop. Bijna 30 afgevaardigden van 17 organisaties spreken hier over uiteenlopende onderzoeksthema’s. Op de agenda staan onderwerpen als ‘alternative name spaces’, anomalie-detectie op basis van DNS-verkeer en security van het Internet of Things. Ook is er ruimte voor kortere ‘lighting talks’. Op dag 2 is er een hackathon georganiseerd.

Belangrijk terugkerend thema is hoe tussen de verschillende leden samengewerkt kan worden. Zo hebben wij in het verleden het ENTRADA-platform opengesteld voor algemeen gebruik en binnen CENTR wordt daar nu op verschillende manier aan samengewerkt. Op eenzelfde manier werken we nu aan nieuwe tooling, die interessant kan zijn voor andere leden. Sommige zijn met soortgelijke projecten bezig. Daarom zoeken we ook naar samenwerking. Deze workshops zijn dan prima gelegenheden om bij te praten. 

Reacties

 • dinsdag 27 maart 2018

  Weblog

  Wat is het geheim van een echte topwebsite?

  iStock-624124442-man-blij-achter-laptop-thumbnail

  Check de 5 belangrijkste tips

  Lees meer
 • maandag 29 april 2019

  Weblog

  Een toppositie die niemand wil

  Thumb-silhouette-sad-girl.jpg

  Zijn we wel effectief genoeg in het bestrijden?

  Lees meer
 • dinsdag 10 april 2018

  Weblog

  Het gaat om impact

  Roelof_Meijer_260

  Jouw wereld. Onze impact. Lees erover in ons jaarverslag over 2017.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.