Technisch webinar: Hoe je big data inzet voor de veiligheid en stabiliteit van het internet

Tijdens dit technische webinar op woensdag 15 november van 15.00 – 16.00 uur laten we je zien hoe we big data inzetten om het internet in Nederland en daarbuiten veiliger te maken. Wanneer cybercriminelen gebruikmaken van het DNS, herkennen wij dit aan de DNS-query’s die we ontvangen op onze .nl-nameservers. We laten je graag zien hoe we dit doen en hoe jij dit zelf kunt doen.

Sprekers

 • Moritz Müller, research engineer binnen SIDN Labs gaat in op abusebestrijding op basis van data-analyse. Op onze autoritatieve nameservers komen per dag zo’n 1,3 miljard DNS-query’s voorbij. Deze zijn helaas niet allemaal legitiem. Er zijn ook query’s die afkomstig zijn van botnetclients of andere malware. Herkennen van dit misbruik is in veel gevallen niet eenvoudig, dit wordt mede veroorzaakt door de complexiteit van het DNS.

 • Maarten Wullink, research engineer in het SIDN Labs-team praat je bij over het ‘big data’ platform, ENTRADA (ENhanced Top-level domain Resilience through Advanced Data Analysis), dat SIDN Labs ontwikkelde. Wat is ENTRADA en hoe werkt het? Ook laat hij samen met Moritz een aantal interessante use cases zien, waaronder bijvoorbeeld nDEWS. Een monitoringssysteem dat gebruikmaakt van de DNS-infrastructuur om malafide domeinnamen vroegtijdig te detecteren.  

 • Sebastiaan Assink, key accountmanager bij SIDN, is gespreksleider van dit webinar. Hij gaat in gesprek met Moritz en Maarten om uit te vinden welke mogelijkheden ENTRADA jou biedt. Stel je vragen vooral ook in de chat, dan behandelen we ze live in het webinar.   

Vervolgsessie

Na afloop van het webinar kijken we of er animo is om dieper in dit onderwerp te duiken. Is dat het geval? Dan organiseren we een praktische vervolgworkshop bij ons op kantoor. Meld je aan!

Reacties

 • donderdag 6 september 2018

  Nieuws

  Hackman.nl: meer dan 600.000 Nederlanders bereikt

  Lieke-versus-Hackman-homepage

  Hackman.nl slaat aan

  Lees meer
 • donderdag 23 november 2017

  Weblog

  Whois Clearinghouse is dé oplossing voor botsing tussen GDPR en Whois

  Thumb-people-data-protection

  ICANN erkent dat de Whois moet veranderen

  Lees meer
 • donderdag 15 november 2018

  Weblog

  De overheid heeft online nog veel te winnen

  Thumb-man-using-smartphone

  Overheid minder populair op de smartphone

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.