Ben jij als M.Sc. student klaar voor het schrijven van jouw master thesis? Dan is SIDN Labs iets voor jou

SIDN Labs

SIDN Labs is het onderzoeksteam van SIDN. Ons doel is om de operationele veiligheid en veerkracht van end-to-end internetcommunicatie te verbeteren door middel van onderzoek en technologische ontwikkeling van wereldklasse. Onze onderzoeksonderwerpen omvatten DNS resilience management, detectie van DNS-misbruik, IoT-beveiliging, collaboratieve security en internetevolutie. Een groot aantal van onze projecten zijn samenwerkingsverbanden met universiteiten en andere onderzoekslaboratoria van over de hele wereld, zoals de Universiteit Twente, de Technische Universiteit Delft en de University of Southern California/Information Sciences Institute.

Ons team bestaat uit technische experts op het gebied van grootschalige DNS- en internetmetingen, internetprotocollen en -systemen, 'big data'-opslag en -analyse, IoT-beveiligingssystemen en mechanismen voor privacybescherming. We helpen de operationele teams van SIDN, schrijven open source software, analyseren enorme hoeveelheden data, voeren experimenten uit en schrijven toegepaste academische papers. Daarnaast dragen we actief bij aan internetorganisaties zoals de IETF/IRTF, RIPE en ICANN. 

Hoe solliciteer je?

 • Neem contact met ons op!

  Is SIDN Labs de afstudeerplek voor jou? Neem dan contact met ons op om mogelijke onderwerpen te bespreken.

 • We gaan met elkaar in gesprek

  Dit doen we om de mogelijke onderwerpen voor de opdracht te bespreken en om kennis met elkaar te maken.

 • We vragen je om een probleemanalyse te maken

  Hierin willen we graag zien wat het probleem is van het gekozen onderwerp, maar ook hoe je van plan bent om dit probleem te onderzoeken.

 • We formaliseren jouw afstudeerplek

  Dit betekent dat we een afstudeerovereenkomst opstellen en dat we een begeleider uit het SIDN Labs team aan je toewijzen. Hij is degene op wie je terug kan vallen tijdens de afstudeerperiode.

Wat kan je verwachten?

Kom afstuderen bij SIDN Labs en je wordt als volwaardig lid opgenomen in ons enthousiaste team. Dit betekent dat je iedere maandagochtend deelneemt aan ons wekelijks teamoverleg. Maar ook dat je ten minste 3 dagen per week op ons kantoor bent te vinden. Je krijgt een supervisor van SIDN Labs toegewezen die jou begeleidt tijdens het afstuderen. Maar dit betekent niet dat je met jouw vragen alleen bij hem terecht kan. Nee! We werken namelijk allemaal in hetzelfde gebouw, waardoor je altijd vragen kan stellen of kan sparren met andere teamleden. Daarnaast hebben we je bij SIDN Labs nog wat anders moois te bieden, namelijk:

 • een afstudeervergoeding van € 1.000,= bruto per maand

 • verlofdagen gedurende de afstudeerperiode

 • verschillende grote datasets en tools

 • een lekkere lunch in ons moderne bedrijfsrestaurant

 • een tafelvoetbalspel

 • goede koffie!

Zij gingen jou voor!

Vragen, tips of opmerkingen kun je mailen naar sidnlabs@sidn.nl.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.